Sunday, October 16, 2016

taman safari cisarua,bogor!

sambungan dari SINI...

bila kenangan mula menggamit kembali....muahahaha pejam celik dah hampir setahun punya trip aku tak habis cerita lagi rupanya...hurmmm ok kita sambung balik..

idea nak terjah ke taman safari ni timbul lepas aku tengok running man shoot kat sini...nampak memang best tempat ni.jadi tak tunggu lama, aku mula plan untuk trip ni..aku memang suka binatang dan tak pernah sampai lagi ke jakarta, jadi memang kena sangat lah kan.

Thursday, October 13, 2016

jejak jepun day 4: my 3rd disneyland...it's Tokyo Disneyland!

continue from HERE...

hari ke-4 aka hari terakhir di Tokyo...malam ni akan gerak ke kyoto dah...
misi menjejak kaki ke semua disneyland yang wujud di muka bumi ini diteruskan lagi....fyi, ada 5 disneyLAND dan 1 disneyWORLD dalam dunia ni;

  1. Anaheim, California Disneyland
  2. Florida Disneyworld
  3. Hong Kong Disneyland- checked!
  4. Paris Disneyland- checked
  5. Tokyo Disneyland- checked!
  6. Shanghai Disneyland..newly added.. Jun 2016!
3 dah berjaya ditawan, tinggal lagi 3 untuk diterjah...haha gigih tak...aku pon tak tahu la kenapa aku suka sangat disneyland ni...padahal lebih kurang sama je pon semua...kalau ada beza pon 1@2 game je...lain padang lain belalang, jadi lain orang pon lain la jugak kegilaannya..

Wednesday, October 12, 2016

land of down under:perth.. budget 5d4n


kembali bersiaran!tinggalkan seketika cerita pasal winter di jepun , europe trip yang dah hampir 2 tahun lepas dan jugak cerita brunei yang memang tak berkesudahan..haha memang tak sempat nak mengaranglah sekarang....tapi bila fikir balik, memang kena siapkan jugak sebagai renungan masa depan..huhu 

Thursday, June 30, 2016

Jejak jepon day 3 pt2: Hachiko...eh camii mosque i'm coming!

bila rindu jepon bertamu...alkisah bersambung;p

sambungan dari SINI...

destinasi seterusnya mencari masjid untuk solat jamak. kami ke Camii mosque di Yoyogi Uehara. untuk ke masjid ni, senang je,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...