Thursday, June 30, 2016

Jejak jepon day 3 pt2: Hachiko...eh camii mosque i'm coming!

bila rindu jepon bertamu...alkisah bersambung;p

sambungan dari SINI...

destinasi seterusnya mencari masjid untuk solat jamak. kami ke Camii mosque di Yoyogi Uehara. untuk ke masjid ni, senang je,

Sunday, April 10, 2016

jejak jepun day 3: misi mencari gundam di pulau buatan, Odaiba!

sambungan dari entri ini...

ohayo gozaimasu!
pagi hari ke-3 di negara matahari terbit ni, bermula dengan hujan yang turun dengan lebatnya.haha makin malas la rasa nak keluar dari selimut...apatah lagi untuk mandi!!;p

kami keluar dari rumah lebih kurang jam 9.30 pagi...agak lewat sebenarnya sebab musim sejuk...waktu siangnya pendek..tapi apa nak buat kan...kita hanya merancang..Allah yang menentukan..plan asal nak ke harajuku, tapi memandangkan hari hujan, agak susah untuk jalan-jalan kat sana...jadi kami plan ke odaiba dulu sebab kat sana ada mall...kalau hujan lebat boleh lari masuk dalam mall;p

Thursday, April 7, 2016

Hotel Badi'ah Bandar Seri Begawan..terbaek!

travel like a king!

muahaha..sekali sekala booking kat hotel mahal apa salahnya...brunei kan negara kaya, jadi penginapan ala backpackers memang terhad...bila google, dua tempat je aku jumpa...
  • pusat belia brunei aka brunei youth hostel ; +6738873066/+6738998852 ... boleh whatssup no ni utk booking ..memang xde online booking
  • K.H Soon guesthouse...taip je kat google nanti keluarlah websitenya..through booking.com pon boleh
harga untuk semalam boleh dapat serendah bnd30/pax aka rm90! ya...itulah ratenye...memang agak mahal kat brunei ni.alang-alang dah mahal, aku terus booking hotel 4 star terus..haha puas hati aku!

Monday, April 4, 2016

jejak jepun day 2:Ueno & Roppongi night street!

sambungan dari sini...

usai check-in, kami keluar lagi untuk menikmati suasana malam di ueno night street. dari stesen hiro-o (H03), naik tren terus ke  stesen ueno (H17)..kalau nak singgah akihabara, boleh berhenti di stesen akihabara (H15)...H tu untuk hibiya line..nombor tu pulak nombor stesen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...