Saturday, January 7, 2017

3d2n di Brunei Darussalam..

Brunei...the hidden kingdom!

ada apa dengan brunei? sebelum berangkat, aku ada jugak la google here and there..nak tengok aktiviti apa yang boleh buat di brunei ni...kebanyakannya lawatan ke masjid-masjid dan museum. seni bina masjid di brunei ni memang sangat cantik la..tapi kalau dah banyak sangat, aku rasa tak perlulah kot nak terjah semua...lainlah kalau memang dah lalu tu..boleh la singgah untuk solat.lagi?ada jugak aktiviti canopy walk, jungle trekking, waterfall, melawat museum dan lain-lain...

Tuesday, December 20, 2016

jejak jepun day 5: pt.2 Arashiyama Bamboo groves,Togetsukyo bridge, shinkyogoku street

sambungan dari SINI...


setel letak bag di guesthouse, tanpa berlengah lagi terus jalan keluar untuk naik bas ke Arashiyama area yang sememangnya femes seantero dunia tu...aku kat kyoto ni sehari je....esok pagi dah nak gerak ke osaka....jadi aku terjah mana yang sempat je la...

untuk ke arashiyama, naik bas ke kyoto station dulu. dari situ baru boleh ambil kyoto city bus nombor 28 ke arashiyama-tenryuji mae, lebih kurang 30 minit perjalanan.

jejak jepun day 5: pt.1 Kyoto station - Kyoto GH Hannari

sambungan dari SINI...

ohayo gozaimasu kyoto!!! wahh sejuk dan nyaman sungguh udara kat kyoto ni....bas kami sampai di depan hotel centnovum kyoto, tepi stesen kyoto lebih kurang jam 7 pagi. setel turunkan penumpang kat sini, bas terus bergerak ke destinasi terakhir iaitu osaka..

perghh turun bas terus udara sejuk menerpa muka kami yang flawless ni...muahahha sejuknya lahai..tapi takde lah beku cam semalam;p

Sunday, October 16, 2016

taman safari cisarua,bogor!

sambungan dari SINI...

bila kenangan mula menggamit kembali....muahahaha pejam celik dah hampir setahun punya trip aku tak habis cerita lagi rupanya...hurmmm ok kita sambung balik..

idea nak terjah ke taman safari ni timbul lepas aku tengok running man shoot kat sini...nampak memang best tempat ni.jadi tak tunggu lama, aku mula plan untuk trip ni..aku memang suka binatang dan tak pernah sampai lagi ke jakarta, jadi memang kena sangat lah kan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...