Saturday, October 18, 2014

transit @ Bombay:'pagar' rumah SRK!

sambungan dari SINI...

taraa..the most famous gate in mumbai!!ok jom nyanyi dulu...

'if u're happy..happy..happy clap ur hands..clap..clap..
if u're happy..happy..happy clap ur hands..clap..clap..
if u're happy..happy..happy clap ur hands clap ur hands 
if u're happy..happy..happy clap ur hands..clap..clap;p'
by supersimplesongs



muahaha..mission accomplished! untuk posing depan 'gate' yang sangat femes di kota bombay ni.apa yang seronok sangat pon aku tak tau sampai nak kena nyanyi dan sengih macam tu skali. tengok pagar je pon!hahaha geli pulak aku tengok gambar ni lama-lama.gedik sangat aku rasa pompuan ni.this is not me, for real..i swear!

motif gambar ni hanyalah nak tunjuk gate rumah srk, boleh?nak tunjuk rumah memang nampak bumbung je la...nampak?bumbung banglo putih tu la rumah agam srk ni. rumah dia kat mannat, area bandra,mumbai.kawasan perumahan elit.

driver tu cakap, biasa ada bas merc yang parking tepi rumah tu, hari ni takde pulak.keluar pergi jemput aryan dan suhana balik sekolah kot.hihi

berhadapan dengan laut arab.memang superb la view dari rumah srk ni.tapi privacy memang out sebab kata driver, hari-hari dia akan bawa tourist untuk datang lawat 'pagar' rumah srk ni.haha aku la salah sorangnya.mula-mula dia tak nak pergi sebab katanya hari tu ada pesta area bandra tu dan jalan memang akan congested habis, tapi memandangkan aku ni bukan nya datang selalu dan one of srk's fan, jadi dia bawak jugak.

on the way ke rumah srk.dah banyak stall sepanjang jalan untuk pesta petang nanti.kawasan ni ramai penganut kristian kot sebab banyak patung virgin mary.

tapi masa aku pergi tu jalan masih ok lagi sebab awal lagi dalam kul 11 pagi macam tu.masa lalu nak balik petang tu,memang teruk jalan, jem tak bergerak langsung!aku rasa rumah srk ni patut ada helipad kot, utk elak jem teruk macam ni, tak pon tak payah balik terus, stay rumah lain yang mungkin lebih privacy?


pandangan sisi rumah srk yang sempat aku skodeng.memang susah nak nampak.pagar dah la tinggi.pak guard pulak bersepah.haruslah, superstar kot, safety cannot be compromised!bangunan kaca belakang tu condo elit katanya.ada jugak yang cakap tu ofis srk..aku pon tak pasti mana satu yang betul.nak tanya srk pon tak sempat lagi;p

ehsan google.

ehsan google jugak.pandangan disebalik gate yang terkenal itu.srk ni banyak rumah lagi.kat dubai pon ada jugak aku rasa.


ni pulak apartment salman khan.rumah dia kat tingkat 1 katanya.semua keluarga dia tinggal sini.adik beradik dia yang pelakon jugak, sohail & arbaaz khan pon tinggal sini.tapi tak tau la unit yang sama atau pun unit lain.kalau unit sama memang padat la kan.kira dia ni berjiran la dengan srk.kawasan perumahan sama.

mumbai ni jugak terkenal dengan nama film city, jadi memang kena la aku buat tour ke rumah retis-retis bollywood ni.wajib katanya kalau dah sampai mumbai ni.jangan tak tahu yang diorang ada buat tour ke tempat pembikinan filem ala-ala kat hollywood tu.aku pon kurang pasti sebab tak sempat pergi.nak tau best ke tak kena tanya blogger syahilla ni.

setel tengok pagar rumah srk,gerak ke destinasi seterusnya menaiki auto . tinggal harapan jela nak pusing kota bombay ni naik auto sebab kekangan masa.nasib la dah merasa naik auto masa kat udaipur kan..ok la tu..jadi kita snap gambar je la untuk auto di bombay ni.


ada jugak masjid di tengah kota mumbai ni.alhamdulillah..masih ada yang berada di jalan yang benar di kota metropolitan ni..hihi untuk destinasi seterusnya, akan aku kongsi dalam entri seterusnya...ke manakah??
.
.
.
till then
xoxo.





5 comments:

  1. x dapat jumapa SRK tgk pagar pun jadi lah ye haahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha btol la tu..dlm flite balik terus mimpi srk jemput masuk minum kopi;p

      Delete
  2. Oh gosh .. awesome trip and pictures....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...