Tuesday, June 24, 2014

horas Medan!...day 2 pt.2

cerita day 2 pt.1...

fyi...Berastagi= beras takde lagi!

lepas setel lunch & solat di istana minang, parapat terus gerak ke berastagi yang berada di ketinggian 1300m dari aras laut...dingin banget seh...lebih kurang cam cameron tapi cameron best lagi,cuma kat sini lebih sejuk.

breathtaking view...subhanallah

tapakakiku & the ladies @ simarjarunjung...

on the way ke berastagi, singgah sebentar di simarjarunjung untuk pekena teh halia & gorpis panas...femes katanya, harus singgah kata pak supir.so aku layan je la. view memang superb wa cakap lu...can you spot the condition of the tudungss?yes.very windy & cold...grrr

totally out! servis failed.takde la sedap mana pon teh halia nya...harga je gempak.nak tau rasa dia ko buat teh panas then add on halia hidup.setel.rasa sebijik.

dapatlah 4 keping gorpis yg tak panas pon sebab beli 2 cwn teh,2 cwn kopi. set dia 1 cawan kopi/teh, 1 keping gorpis.kopi totally out.cam kopi lupa nak tapis ok.errk.moral of da story, ko singgah amik angin, snap gambar banyak2 then blah.tak yah nak minum teh bagai.memang tak berbaloi!


si piso-piso waterfall...dekat dengan desa tongging, merupakan air terjun paling tinggi di indonesia. perkataan piso berasal dari pisau kerana air terjun ni macam pisau yg tajam.ada tangga disediakan untuk turun sampai ke bawah, tapi kami sampai dah lewat petang, so tak turun pun.hari pun gelap nak hujan je.elok datang awal pagi kalo nak turun mandi ye.entry fee: idr5k

my love...

like a post-card.ohsemm!

tugu kobis. dah nampak ni, maknanya dah sampai berastagi dah...yeahhh.singgah pekan untuk beli buah.tapi....keluar je kereta...busukkkkkkk.tahi kuda bersepah ok! terus hilang mood nak beli buah.jalan kejap je then terus gerak utk check-in hotel.no pic. sebab x best pon.cameron lagi better kot.tapi aku sempat la jugak rembat seluar aladdin idr45k/pcs..hihi murah la compare kat lake toba akak aku beli idr60k;p

check-in @green garden hotel berastagi...rate:rm100/nite/2pax include breakfast.hotel memang tiptop cuma satu je...water heater problem.sejuk gila ok.cuba bayangkan ko mandi dengan ais ketul.otak pon boleh beku.sejuk tak boleh nak cakap.tu je la benda -ve pasal hotel ni.ak dah bgtau staff hotel, dia dtg goyang2 paip heater terus air panas keluar, bila aku yg buat tak jadi la pulak.kompius.bertabah je la layan mandi ais.


diner malam tu pak supir bawak pergi warung muslim pak koko, area pekan berastagi. kenapa warung?sebabnya dia cakap pekan berastagi ni takde restoran besar-besar cam kat medan.so no choice. aku bukan poyo ke apa nak cari restoran besar-besar, tapi kebiasaannya memang not recommended utk makan di warung2 kat indon ni.lain lah kalo perut ko mmg kebal tahap gaban ye.tahap kebersihan warung kat indon ni memang meragukan.tapi sebab dah terpaksa, aku layan je la, teringin gak nak tau tahap kekebalan perut aku ni...hiihi

antara menu yg kami order...nama aku dah lupa.tapi yg penting semua pon sodap.aku ngap sampai licin walaupon risau payung warung terbang sebab angin kuat yg amat.sejuk tak tau nak cakap, dah macam musim luruh masa kat seoul dulu je...dah kenyang, gerak balik hotel.takde aktiviti lain lagi.nak pusing pekan pon takde apa yg menarik.sepi.

balik hotel ingat nak layan opening world cup 2014, tapi hampeh...blackout la pulak.1st time blackout kat hotel.ingat kejap je, tapi sampai pagi dok on off on off....aku xtau apa masalah diorang ni.another -ve side of this hotel.kenapa aku tau supply on off sampai pagi??....

sebabnya aku bangun setiap 3 jam....cirit weh!haha maka terbuktilah perut aku ni takdelah kebal mana pon..maka begitulah berakhirnya malam ke-2 di medan ni...
.
.
.
till then
xoxo.






1 comment:

  1. salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan dan paling penting kami bawa ke restoren yang halal..korang cuma bawa duit shopping je =)
    whatsapp/message ONLY: +6012-6047593
    ig: @percutianbajet

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...