Tuesday, September 9, 2014

di sini lahirnya sebuah cinta....

26-30 April 2011; Shanghai, China

sempena tema sambutan merdeka 2014. tetiba datang idea nak buat entri ni untuk tatapan aku jugak in future.kot la nanti aku lupa ke apa, boleh ingat balik kan...hihi cinta aku kepada dunia travel ni bermula dengan trip kerja ke shanghai,china. masa ni aku baru tahun kedua bertukar status daripada seorang student kepada seorang pekerja yg berdedikasi...muahaha


alhamdulillah, aku terpilih untuk buat Field Acceptance Test (FAT) utk equipment baru company aku.kilang kat shanghai, tu yg kena pergi sana buat testing,sebelum diorang boleh shipping barang ke malaysia.masa ni jugak la detik perkenalan antara aku dengan si buku merah aka passport yg sekarang dah jadi aku punyer bff...hihi.

first time nak fly oversea.perasaan excited tu tak yah cerita la..rasa tak berpijak dibumi nyata..haha padahal g china je pon tapi ada aku kesah? china pon oversea gak kan...sebelum ni kalau fly pon g langkawi je la...

nama pon business trip..huhu memang kat sini je aku berkampung selama seminggu, 7am-7pm...penat gila!ingat boleh mengular ke apa kan..haha moral of da story, nak best plan trip, datang sendiri macam  orient trip ni yg dah jadi memori indah dlm hidup aku.trip aku sekali dengan big boss, sebab tu la kena fokus melampau.trip member aku yg datang lepas tu, 2 hari je dok bertapa kat kilang,3 hari lg jalan-jalan..huwaaaa menangis aku dengar.sabar je la...
haha tesco dihatiku..sebelah hotel je ni

KFC delivery.cool

dark vader

5 star hotel.songjiang new century grand hotel, shanghai.cantik gila hotel ni.tapi bila godek2 aku xde pulak ambik gambar bilik dia..haha tapi yang penting 5 star okeh..ko mampu?aku mmg tak merasa la kalo bukan company yg bayor..

malam je la aku jalan sekitar hotel, tu pon tak de apa...lagipun dah penat sehari kat kilang, xlarat dah nak jalan pon..tapi ternyata bos aku tak la kejam sangat...last day tu habis awal sebab nak g hangzhou...lawat tasik.then kami pindah hotel lain kat area the bund yg femes tu, utk malam terakhir sebelum fly balik kl.sebabnya kilang aku g ni memang kawasan industri...so bukan tourist spot, takde apa pon.

last day, bergambar dengan driver yg banyak berjasa.tq Mr. apa ntah nama aku lupa;p
finally..hangzhou i'm comingggg;p
.
.
.
till then 
xoxo.


6 comments:

  1. ohh..di sinilah mulanya detik cinta travel tu yek start from China..eheeh..kita serupa coz JM pun start cinta travel from Chian gak..tahn 2010 trip ke Beijing dng travel agent..festime gak jejak kaki ke obersea..balik dari tu je tiap2 tahun until now..dah masuk kategori 'gila travel'...huhuhu

    ReplyDelete
  2. kan?haha..jm kira senior lg la..mmg dah gila sangat ni...sampai dpt warning ngn bos sbb asik amik cuti hihi;p

    ReplyDelete
  3. kan...btol2..let's live to the fullest;p

    ReplyDelete
  4. Mana entry Shanghainya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo eh..tgh disc cleanup..hihi;p

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...